ژنرال جنوبی اهل بیگسور نوشته ریچارد براتیگان روایتگر زندگی نسلهای سوختهی آمریکا و از سردمداران جنبش بیت بود. براتیگان این رمان را در 28 سالگی نوشت. او در این رمان، جنگ داخلی آمریکا و میراثش را ریشخند میکند.
کتاب شاهدخت بلخ حکایت رابعه دختر کعب، داستانی از الهی نامه عطار نیشابوری، به قلم محمدرضا مرزوقی و از مجموعه کتاب عاشقانههای ایرانی است که به کوشش انتشارات افق منتشر شدهاست.
شماس شامی اثر مجید قیصری است. او در این کتاب به حوادث بعد از واقعهی کربلا میپردازد. شماس شامی در جشنواره کتاب سال شهید حبیب غنیپور، در بخش ادبیات داستانی بزرگسال با موضوع آزاد رتبه دوم را بدست آورده است. این اثر نامزد جایزه روزی روزگاری، جلال آل احمد و قلم زرین نیز بوده است.
در رمان شیاد نوشته جان گریشام، وکیلی سیاهپوست به پولشویی متهم و ده سال روانهی زندان شده است، اما او مادهی 35 قانون جزایی را خوب میشناسد: هر زندانی اگر یک قاتل خطرناک را لو بدهد بخشیده خواهد شد!
رمانی از محمد طلوعی که برندۀ جایزۀ ادبی فردا و جشنوارۀ واو شد.
منوچهر محتشم که در سالهای جنگ جهانی دوم و حملهی متفقین در رشت زندگی می کرده و تودهای بوده است. او بعد از کودتای سال 32 به آلمان میرود. چند سال بعد از او میخواهند که به ایران برگردد و او نمیخواهد…
نوشته مجید قیصری
داستان این رمان داستانی است که در دهه هفتاد و در شهر تهران میگذرد. قهرمان این رمان نیز یکی از افرادی است که جنگ تحمیلی را تجربه کرده و است و حالا پس از جنگ به شهر بازگشته است. این رمان داستان افرادی است که برای رسیدن به یک جامعه پاک دست به پاکسازی شخصی میزنند، با قانونی که حکمش خودشان هستند و شعارشان این است قانون ماییم.
آرمان دووال، جوانی برآمده از جامعهی بورژوازی فرانسه در قرن نوزدهم، در یک نگاه به مارگاریت گوتیه دل میبازد که عیاشی و سبکسریاش زبانزد است؛ و این آغازگر جدالی است چند جانبه میان دلدادگی، پول، حسادت، محافظهکاری، بیماری و مرگ.
الکساندر دومای پسر نویسندۀ این رمان است.
روزنامهنگار از سفرش به مجمعالجزایر اوریون بازگشته، ناکجاآبادی که در دل اقیانوس است. اما فاجعه ای رخ داده، دختر راهنما که او را به این سفر تشویق کرده ناپدید شده و خبری از او نیست! این اثر نوشته رویا دستغیب در سیزدهمین دورهی جایزهی ادبی واو اثر شایسته تقدیر شناخته شد.
این رمان تاریخی-اجتماعی محمدرضا بایرامی داستان سه نسل از یک خانواده است که سرنوشتشان در بستری تاریخی از وقایع مربوط به آذربایجان در دورهی پهلوی و مبارهی قشون شاه و حزب توده بر سر آن و نیز انتخابات دورهی پانزدهم مجلس روایت میشود.