استیون کینگ جانشین (با نام اصلی اخلاق) را در سال 2009 برای مجلهی اسکوایر نوشت و در همان سال برندهی جایزهی ادبی شرلی جکسون شد. او این قصه را با نگاهی به سالهای سخت دانشجویی خود و سوالاتش دربارهی مفهوم اخلاق نگاشته است؛ بر اساس تعارض باورها و تصمیمات.
مجموعهی داستان جشن همگانی شامل شانزده داستان کوتاه متفاوت از مجید قیصری است. داستانهای این کتاب مضامین و سوژه های متنوعی چون دینی، تاریخی، باورهای بومی و اجتماعی دارند.
چارلز بوکوفسکی از معروفترین شاعران و نویسندگان آمریکاست که او را مرشد فرودستان می نامند. این مجموعه داستان را شهرزاد لولاچی ترجمه کرده و توسط نشر افق منتشر شده است.
فاضل اسکندر نویسندۀ کتاب با ایران پیوند خونی دارد، پدرش مهاجری ایرانی بود که در گرجستان کارخانهی آجرپزی داشت. نثر و روایت سادۀ ماجرا در سرزمین حیوانات ظاهر اثر را به حکایات اخلاقی و فابلهای ازوپ و لافونتن شبیه میکند، ولی پژوهشگران این اثر را با مزرعهی حیوانات جورج اورول مقایسه کردهاند.
کتاب پیشرو داستانهای دو مجموعهداستان «من ژانت نیستم» و «تربیتهای پدر» را از محمد طلوعی در بر میگیرد. من ژانت نیستم اولین مجموعه داستان محمد طلوعی جایزهی گلشیری را در سال 90 از آن خود کرد.
لشتاین بک سال 1932 دشت بهشت را نوشت. مضمون اثر، شکلگیری اجتماعی کوچک از مهاجرانی است که در حومۀ کالیفرنیا زندگی میکنند. نویسنده در قالب دوازده داستان پیوسته، زندگی خانوادههایی را که به دشت بهشت وارد میشوند آمیخته با وحشت و طنز روایت میکند.
جین وبستر (1876-1916) بانوی رماننویس آمریکایی سه سال پس از موفقیت بینظیر رمان بابا لنگدراز اقدام به نوشتن ادامهی آن ماجراها کرد و رمان دشمن عزیز را نوشت که به اندازهی قبلی شهرت عالمگیر یافت.
رضا امیرخانی در رمان رهش موضوع توسعه ی شهری را دستمایه قرار داده و تاثیرات آن را بر عرصه های زندگی انسان معاصر در قالب داستان زوجی معمار در تهران امروز به تصویر می کشد. این کتاب در مدت کم به چاپ چهاردهم رسید و جایزۀ جلال را از آن خود کرد.
محمد ایوبی در این رمان هم مثل ديگر آثارش، جنوب ايران را به عنوان محلی برای رخ دادن اتفاقات داستان انتخاب کرده است و در پسزمينهی داستان روز گراز، به فرهنگ و سنتهای بومی اين خطه میپردازد.