تسلط نادرمیرزا قاجار به ادبیات، تاریخ و طب دورهی خودش و دقت او در نگارش باعث شده کتاب کارنامۀ خورش تنها دستور طبخ غذاهای مختلف نباشد. این کتاب فرهنگنامهای از غذاهای ایرانی است همراه شرح حوادث تاریخی، خاطرات نویسنده، قصه و شعر که همه با نظمی درونی کنار هم نشستهاند. توصیفات و ابداعات زبانی برای طعمها، تاریخچهی غذاهای محلی ایران همراه گزارش آداب و رسوم، روابط اجتماعی و خانوادگی آن دوره کاری کرده که این متن در گذر زمان همچنان خواندنی و تازه باشد.
کارنامۀ خورش گرچه به طور عمده به مسائل آشپزی پرداخته اما بیگمان اثری تاریخی است، زیرا تاریخ فقط تاریخ سیاسی نیست. کتاب کارنامۀ خورش هم حاوی اصول و قواعد آشپزی و فواید غذاها و خوراکیها است، هم رخدادهایی سیاسی و اجتماعی را روایت میکند که شاید از این دیدگاه هرگز مطرح نشدهاند: زندانی شدن نویسنده در زمان محمدشاه، ماجراها و وقایع دیدار او با پدرش، برکناری او از حکومت بهخاطر دشمنی، شورش شاهسونها، دیدارش با رئیس شاهسونها، آشنایی با خارجیهای تبریز از جمله سر هنری راولینسن و ماجرای بازگشت وی به امور دیوانی و حواشی آن.کارنامۀ خورش را باید از جمله آثار ارزشمند این شاهزاده دانست که به شکلی بسیار ظریف، تاریخ، ادبیات و سرگرمی را با یکدیگر تلفیق کرده و به بهانهی آموختنِ آنچه سفرههای قاجاریان را زینت میداد، ناگفتههای بسیار گفته است.نادرمیرزا و همسرش ـــ که در تمام کتاب با الفاظی همچون کدبانو، بانوی سرای، بانوی من و خانهخدای خطاب شده است ـــ تمام خوراکهای مرسوم زمان خودشان را با تقسیمبندی دقیق، یکیک برمیشمرند و به رشتهی تألیف در میآورند.